Veelgestelde Vragen

Hier staan alle veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust even contact met ons op! We zijn op werkdagen bereikbaar op 0183 – 820 300, van 08:00u tot 17:30u.

Welk project ga ik doen als ik bij Gain kom te werken?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Gain voert haar werkzaamheden door heel het land uit, binnen diverse branches, bij verschillende klanten. Zo doe je kennis en ervaring op binnen de watersector, de olie, gas en chemie en de logistiek. Als technische professional ben je breed inzetbaar, en bieden we je de mogelijkheid om afwisselende en uitdagende projecten te doen.

Heb ik zelf invloed op de projecten die ik ga uitvoeren?

Indien mogelijk, houden we rekening met jouw wensen en ambities bij het inzetten van jou als professional. We proberen passende projecten te vinden, deels in overleg met jou. Je kan invloed uitoefenen door zelf kansen te signaleren en ons hierin mee te nemen.

Op welke locatie voer ik mijn werkzaamheden uit?

Afhankelijk van het project voer je je werkzaamheden op een kantoor van Gain of op locatie bij de klant uit. De grote diversiteit in opdrachten leidt tot een variëteit in werkomgevingen: de terminal van een luchthaven, een distributiecentrum, een laboratorium of de directe omgeving van een reusachtige hijskraan. Als je dat leuk vindt is inzet in het buitenland zeker mogelijk. Zeg het maar! Natuurlijk bieden we op de kantoren bij Gain ruime werkplekken en goede voorzieningen.

Kan ik in het buitenland worden ingezet?

Regelmatig ontwikkelen we toepassingen voor installaties die ergens elders in de wereld staan opgesteld. In dat geval vindt de inbedrijfstelling op locatie in het buitenland plaats. Is dat echt iets voor jou dan moet je zeker eens komen praten. Overigens: inzet in het buitenland gebeurt uitsluitend in goed overleg. Mocht je geen interesse hebben dan houden we daar ook rekening mee.

Welke methoden en technieken hanteert Gain?

Gain heeft een divers palet aan systemen en software waar wij gebruik van maken en de kennis van in huis hebben. Zo komt AspenTech (.21) en Wonderware veel voor in de MES software. Bij de projecten in de machine- en productieautomatisering werken we veel met Siemens S7, Beckhoff (TwinCAT) en Codesys. In de procesautomatisering is het bij DCS vooral ABB, Emerson, Honeywell en Siemens PCS7. De PLC/SCADA is vertegenwoordigd met AllenBradley en Schneider (drinkwater).

Hoe ziet het arbeidsvoorwaardenpakket van Gain er uit?

We hechten veel waarde aan jouw persoonlijke ontwikkeling en bieden je hiervoor uitgebreide studiemogelijkheden. Verder krijg je als werknemer bij Gain arbeidsvoorwaarden die naar jouw persoonlijke situatie omgezet worden. Hierbij kan je denken aan een leaseauto of mobiliteitsvergoeding, flexibele werktijden, persoonlijke loopbaanbegeleiding, handige zaken zoals een laptop en smartphone en een dertigtal vakantiedagen.

Welke ontwikkelingsmogelijkheden heb ik bij Gain?

De wereld om ons heen en de techniek waar we mee werken ontwikkelt zich voortdurend. We verwachten van onze medewerkers dat ze passie voor hun vak hebben en zich continu willen blijven ontwikkelen om vooruitstrevend te blijven in onze dienstverlening naar klanten. We vinden het niet alleen belangrijk dat je bijblijft met de technische ontwikkelingen, maar dat je ook je professionele vaardigheden ontwikkelt en daarmee je persoonlijke groei. Hiervoor heb je een heel pallet aan mogelijkheden tot je beschikking. Training en opleiding spelen hier natuurlijk een rol in, maar zeker ook de sparring met en begeleiding van senior collega’s, thema bijeenkomsten met vooraanstaande sprekers uit ons vakgebied en niet te vergeten, uitdagende projecten waarin je jezelf kan ontwikkelen. Aan de hand van een jaarlijks loopbaanplan en gesprekken die je voert met je manager, kan je jouw ontwikkeling bij Gain vormgeven. We maken het bespreekbaar en kijken of we jou erin kunnen ondersteunen.

Hoe gaat Gain om met reistijd?

Gain is een dienstverlener en de klant staat bij ons dan ook voorop. We automatiseren de processen van onze klanten en zijn dus nauw betrokken bij de mensen die ermee moeten werken en de machines, fabrieken en objecten die moeten gaan werken. Flexibiliteit is dan ook belangrijk, maar reizen is natuurlijk grotendeels verloren tijd, is slecht voor het milieu en kost geld. Gelukkig is veel automatiseringswerk plaats en tijd onafhankelijk. We gaan dan ook altijd in overleg met onze klanten hoe en waar we het zo kosten efficiënt kunnen doen. Daarvoor hebben we zelf 3 kantoren in Nederland beschikbaar en ondersteunen we het nieuwe werken. Als menselijke maat houden we aan dat een frequente reistijd van meer dan 1 uur vanaf je woonplaats een extra belasting geeft die niet zonder overleg wordt genomen.

Zelf een vraag stellen? Klik hier!

Stel je vraag!