Hans Wouters
Hans is sinds 2011 werkzaam bij Gain. Met 20 jaar ervaring in zijn vak, ligt zijn specialisme in het MES/MOMS-domein, waar de interactie tussen de IT en OT wereld vele uitdagingen met zich meebrengt.

Samenwerken is een must!

Ik ben inmiddels alweer zo’n 9 maanden bezig als deelnemer aan een serialisatie project. Serialisatie is een essentieel onderdeel van de wetgeving ter bestrijding van vervalste geneesmiddelen, met het doel om de authenticiteit van iedere individuele verpakking te controleren door de gehele supply chain. Door wetgeving is bepaald dat Europa hiervoor klaar moet zijn in 2019, hoewel dit voor sommige individuele landen al nodig is in 2017.

We zitten met het project dus midden in de overgang naar deze nieuwe situatie! Het hele cross-functionele projectteam bestaat uit zo’n 30 teamleden, die de uitdaging hebben hun eigen werk zo goed mogelijk uit te voeren en tegelijkertijd rekening dienen te houden met de verantwoordelijkheden, raakvlakken en noodzakelijke interacties met andere disciplines. Zo werk ik zelf in het MES domein (level 3), maar ben ik eigenlijk doorlopend bezig met afstemming van werkzaamheden met andere disciplines, zoals het netwerkteam (technische infra), firewalls (afstemming via corporate team US), databaseteam, maar vooral ook afstemming met de teams van Level 4 (ERP) en Level 2 systemen (engineering team; verantwoordelijk voor de lijn).

Verder kan geen enkele stap worden gezet (=aanpassing op het systeem worden uitgevoerd), zonder dat Subject Matter Experts (SME’s) en vervolgens de kwaliteitsafdeling hier hun goedkeuring aan hebben gegeven. De continue interactie met deze overige disciplines, maakt dit project erg boeiend met continu nieuwe uitdagingen.