Jocelyn Venmans on Linkedin
Jocelyn Venmans
Talentcoordinator
Lees onderstaand weer een nieuwe blog van een van onze Engineers! Zij vertellen graag over het werken bij Gain en de uitdagende projecten die zij uitvoeren.

Wat is er zo mooi aan Hardware Engineering?

Eén van de mooiste kenmerken is de diversiteit van het vak. Engineering aan een fregat van de marine is heel anders dan de engineering van een pers van een recyclingbedrijf of het complete logistieke systeem van een koffer die ingecheckt wordt op een vliegveld tot aan het bagageruim van het vliegtuig.

Vanuit niets kom je tot een werkende oplossing die jaren meegaat. De kunst is om het ontwerp zo op ‘papier’ te zetten dat alles snel en gestructureerd te vinden is bij bijvoorbeeld een storing of uitbreiding.

Een hardware engineer wordt vaak als tekenaar gezien. Toch zijn dat twee verschillende functies met verschillende werkzaamheden. De hardware engineer ontwerpt de schema’s, overlegt met het projectteam, geeft advies, kan de werkplaats aansturen, bepaalt/controleert de materiaalkeuzes en zorgt na de inbedrijfstelling voor nazorg. Daarnaast is de hardware engineer vaak ook het eerste aanspreekpunt bij bijvoorbeeld de uitbreiding van een machine of het bouwen van een nieuwe machine. Een tekenaar komt vaak na de inbedrijfstelling in beeld. De tekenaar zorgt er samen met de engineer voor dat alle besluiten omgezet worden in een schema.

Al meer dan 20 jaar werk ik als hardware engineer waarvan de laatste 2 jaar bij Gain. Alle technische bedrijfstakken zijn mooi om in te werken en hebben hun eigen uitdagingen. De bedrijfstak industriële automatisering heeft voor mij de meeste uitdaging, omdat je veelal de nieuwste technische ontwikkelingen mag toepassen. Als Gain’er kom ik bij veel verschillende bedrijven over de vloer waardoor ik mijn expertise maximaal kan inzetten. De inzetten zijn vaak van lange duur. Je rolt meestal naar binnen voor revisiewerk en eindigt vaak met eigen projecten of met het geven van advies over een hardwarestandaard.

Gain onderscheidt zich in contact. Ondanks mijn werk op verschillende locaties voel ik mij als een onderdeel van Gain. Regelmatig nodigt mijn leidinggevende mij uit voor een gesprek om de wensen en doelen te bespreken en deze bij te stellen waar nodig. Er wordt echt naar je geluisterd en dat is bijzonder prettig! Cursussen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling zijn geen probleem. Onlangs heb ik een communicatietraining gevolgd en binnenkort start ik met de cursus Pro-Panel, omdat ik merk dat Pro-Panel steeds vaker toegepast wordt bij onze klanten. Wij willen net dat stukje meerwaarde bieden.

In januari 2020 heb ik besloten de overstap naar Gain te maken op basis van de open en eerlijke gesprekken. Daar heb ik geen moment spijt van gehad! Het is erg fijn als je werkgever oprecht geïnteresseerd is in jou als persoon en je ondersteunt bij je ontwikkeling. De techniek staat tenslotte niet stil en door ontwikkeling blijven de toekomstige projecten uitdagend en interessant.

Michael Reijpert
Senior hardware engineer, Gain West

Interesse in een uitdagende technische baan bij Gain? Je bent van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken. Klik hier voor onze vacatures.