Herwald Spuijbroek
Herwald is sinds 2011 bij Gain in dienst. Met de opleidingen Technische Informatica en Werktuigbouwkunde heeft hij zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van verbeteren van bestaande installaties. Daarnaast heeft hij veel kennis van en ervaring met modulair opzetten van PLC- en SCADA-applicaties.

HMI zonder scripting – Tijdsefficient!

Een tijdje geleden zijn we met 3 Engineers een project team gestart. Het project is een upgrade van een Honeywell en een Siemens S5 PLC naar Siemens S7 319 PLC met Clearscada.

De uitdaging van het project wordt de tijdplanning. Door verschillende oorzaken is de start van het project vertraagd. De datum van de inbedrijfsstelling is wel blijven staan. Het SCADA pakket ClearScada van Schneider Electric is een pakket dat volledig object georiënteerd is. Dit vereenvoudigd het maken van typicals voor pompen en kleppen. Hierdoor hebben we het tijdrovende linken van scada variabelen aan PLC variabelen kunnen reduceren. Het mooie van het pakket is dat we zonder scripting snel een HMI kunnen ontwikkelen. We zijn nu bijna aan het einde van het project en de ervaringen met ClearScada blijven positief. Zoals het er nu uit ziet gaan de planning halen!