Rob

Geen rugklachten meer door optimalisatie PLC software

Onlangs heb ik een optimalisatie doorgevoerd in de besturing, bij een klant met een beton verwerkende productieplant. Zij hadden daar last van overdadig beton dat uit de machine kwam. Door het niet altijd sluiten van een klep moest er veel beton opgeruimd worden aan het eind van de shift. Dit is niet het makkelijkste en lichtste werk! Tijdens een van mijn bezoeken aan de productieplant, wilde ik voorkomen dat het open blijven van de klep nog vaker voor ging komen.

De machine met de klep open (voor de analyse)
De machine met de klep open (voor de analyse)

Ik heb toen besloten om een kritische analyse te maken van de aansturing in de PLC software. De resultaten hiervan gaven mij een sterk vermoeden van waar het probleem zat: niet in de aansturing van de klep zelf, maar in de aansturing van de hydrauliek. Een week na de gedane aanpassing heb ik geïnformeerd bij de klant; het probleem is niet meer opgetreden. Goed om te horen dat, naast de geplande optimalisatie van de besturing, nu ook de hydrauliek beter werkt!

De machine met de klep gesloten (na de aanpassing)
De machine met de klep gesloten (na de aanpassing)