Jocelyn Venmans on Linkedin
Jocelyn Venmans
Talentcoordinator
Lees onderstaand weer een nieuwe blog van een van onze Engineers! Zij vertellen graag over het werken bij Gain en de uitdagende projecten die zij uitvoeren.

Mijn eerste hardwareopdracht bij Gain

Geschreven door Dennis Bogerd, Junior Hardware Engineer bij Gain West B.V.

Sinds januari 2019 heeft Dennis Bogerd zich aangesloten bij Gain. In zijn functie als Junior Hardware Engineer heeft Dennis vooral te maken met het tekenen en ontwerpen van elektrotechnische besturingen voor machines en processen.

“Mijn eerste opdracht bij Gain”

Bij een zuivelfabriek werd een nieuwe RO-installatie geplaatst waarmee wei en melk ingedikt kan worden en daarmee een hogere concentratie van het product kan worden bereikt. Een RO-installatie staat voor ‘Reverse Osmosis Installatie’; een membraanfiltratie techniek die wordt gebruikt voor het verwijderen van ionen, moleculen en deeltjes uit het water. Om deze installatie te plaatsen moest er ook een nieuw MCC (Motor Control Center) komen omdat er bij de bestaande MCC’s geen ruimte meer was.
In mijn rol van Jr. Hardware Engineer was het mijn taak om een MCC te ontwerpen die gebaseerd was op de reeds aanwezige systemen (MCC’s).
Daarnaast heb ik gewerkt aan verschillende kleine projecten voor dezelfde klant. Dit varieerde van het vervangen van een aantal bestaande pompen tot het bijplaatsen van remote I/O t.b.v. het uitbreiden van kleppen en verschillende soorten instrumentatie in de proces installaties. De I/O werd via verschillende bussystemen (Profinet & AS-I) gekoppeld aan de hoofd PLC. Het gedeelte waar ik aan werkte, in het project, was de systeemintegratie van de verschillende soorten instrumentatie/kleppen.
De werkzaamheden bij de verschillende kleine projecten was voornamelijk detail engineering van de systemen.

Dit hield o.a. in:

  • Ontwerpen en tekenen van de elektrotechnische besturingsschema’s;
  • Scope of work omschrijvingen maken voor verduidelijking monteurs;
  • Bijhouden bijbehorende technische documenten (I/O-lijst, AS-I lijst).

Door de verschillende werkzaamheden ben ik in contact gekomen met de vele facetten van technische projecten. Hierdoor heb ik veel geleerd en nieuwe kennis opgedaan die ik kan toepassen in toekomstige werkzaamheden. Zeker als junior Engineer is het zeer leerzaam om een diversiteit te hebben in de soorten projecten en is het fantastisch om bij verschillende opdrachtgevers in de keuken te kunnen kijken!

Dennis Bogerd, Jr. Hardware Engineer bij Gain.